Min graviditet

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

30 april 2010

Trött!

Kom precis hem från stan, lunchen med Sara blev även en fika och sen strosade vi runt på H&M ett tag. Jättego´tjej som jag tror och hoppas kunna umgås mer med.
Nu skall jag bara få i mig en macka sen tänkte jag och älsklingen åka och storhandla. Vi hade egentligen tänkt att åka till Skansen ikväll för lite majbrasa men ingen av oss har orken, jag är GALET trött idag av nån konstig anledning och älsklingen oxå.
Blir det nån majbrasa för er då?
Kramis





Tack K för de sköna och snygga byxorna! Lite stora nu men de växer jag nog i hehe...

Himlen ler i vårens ljusa kvällar..

Nu är väl våren ändå här!!?
Jo man får ju verkligen hoppas det!
Har ni några trevliga planer inför kvällen och helgen?
Vi har inte bestämt så mycket, vi tar nog lite som det kommer.
Idag blir det i alla fall en lunch med en av "gravidtjejerna" från Familjeliv, mycket trevligt! Eftersom jag inte har några vänner som är gravida (ok en men hon är lite efter mig) så är det toppen att lära känna andra gravida, ja inte bara nu under själva graviditeten men framöver också. Det blir ju lite annat sen då man har barn, hittar man på saker så är det ju oftast med andra med barn. Har jag hört ;O)
Nej nu skall jag äta upp frukosten. Hörs lite senare gott folk.
Kärlek, Fiffi.

29 april 2010

Jag lever!!

Ja herrejisses... Comhem är fanemig inte kloka. Mitt nät & tv abonnemang har sagts upp visade det sig trots att jag bara har gjort en flyttanmälan. Nu säger de att de måste lägga upp mig som ny kund och köra en kreditprövning och bla bla blaaaa.. Efter 2 dagar av tjafs med dem så gav jag upp och idag har jag fixat mobilt bredband istället, mycket smidigare!
Anyhooow...

Igår var jag på mammaträffen nere på MVC, det var jag och 8 tjejer till i gruppen. Barnmorskan pratade en hel del om amningen, vilket sjukhus man väljer att föda på, om livet i magen mm mm. Superintressant faktiskt! Det är ju så mycket man går och tänker på och har funderingar över. Nästa träff blir den 17/6 och då skall papporna med oxå! Jag tutade i Danne att papporna får hålla i en docka då och byta blöja på dockan mm framför alla i gruppen, mindre kul tyckte hjärtat haha..

Jag har fått en ny tid till min barnmorska förresten, jag skulle ju inte dit förrän den 24/5 egentligen men hon var tvungen att ändra min tid så nu skall jag dit den 11/5 istället! :O)
Inte ens 2 veckor kvar, jippie!!!
Ja nu har man lite datum att se fram emot i alla fall.

Fick moderskapsintyget igår efter mammaträffen, känns lite sjukt att se så där svart på vitt. Vadå skall jag bli mamma eller????

Kram ni fina!
Fiffi.



27 april 2010

Ut i solen med mig

Nu tänker jag ge mig ut i solen ett tag, vilket underbart väder!!
Kram så länge, Fiffi.


Måste MÅSTE göra rent spegeln ;O)

Önskelista, saker:


Fisher Price, Rainforest Mobile. barabus.se 695kr.


Amningskudde Doomoo, mammashop.se 795kr.


Lundmyr Of Sweden, Älskling påslakanset. babyshop.se 579kr.


Brio Vegga, diverse nätsidor.


Dinglisar, snuttefilt Wild, Teddykompaniet. mammashop.se 119kr.

Bola gravidsmycke, just denna fina design hittar du hos babytime.se 229kr.


Pingu babyfilt, barniallt.se 269kr.


Babybay sidosäng, barniallt.se 2595kr.

26 april 2010

Restless legs





Nu är stödstrumporna på!
Sexigt värre ;O)

Stan!

Dags att få ändan ur och bege sig till stan för att köpa stödstrumpor! Sen måste jag byta ett par mammalinnen som var lite väl tighta..
Det blir nog en sväng förbi Jennies jobb för en fika med. Trevligt värre.
Ha en fortsatt fin dag!
Fiffi.

Munk te

Hej hopp kära vänner!
Hur har er helg varit? Bra hoppas jag!
Då har jag gått in i vecka 23 och nu börjar det kännas som att tiden pinnar på rätt så bra. Jag minns då jag satt hos min barnmorska på inskrivningen i vecka 13 och sa: Men det är ju evigheeeeeter dit då hon sa att nästa besök hos henne är den 24 maj! Nu är det ju bara 1 mån dit och i veckan har jag dessutom mammaträff nere på MVC! Vad det nu innebär. En del vet jag ju går på föräldraträffar men en mammaträff vet jag inte riktigt vad den innebär, kanske skall kolla med min barnmorska.

Igår kom älsklingen och Liam hem från Gotland, och älsklingen hade till min belåtenhet köpt te jag bara inte kan leva utan: Guteblandning! Sen hade jag en önskan om ett annat te, Munkte och det hade han givetvis oxå köpt! Älsklingen min!! :O)
Munkte har jag nog inte druckit sen jag bodde på Gotland och det är ju en si så där 22 år sen.



Imorse blev det en kopp Guteblandning, nu är det nog dags för en kopp Munkte! ;O)
Hoppas veckan startat bra!
Kram ni fina, Fiffi.

25 april 2010

Solstråle

Solen skiner idag igen! Underbart!
Jag har suttit inne hela förmiddagen och fixat med lite idéer till bloggen, en tjej började att designa bloggen för ett par månader sen men sen försvann hon bara. Skumt. Nu har jag i alla fall fått tag i en annan tjej som är villig att hjälpa mig, tack snälla du! :O)
Jag önskar bara att jag hade massor av bilder att välja mellan, jag menar jag har ju mest tagit på mig själv i spegeln på sistone. Inte så där jättekul kanske. Jag har flera vänner som fotar en hel del, kanske skulle man höra med dem om de har lust att ta lite bilder..
Nu skall jag i alla fall bara få i mig lite lunch sen blir det en promenad med syrran och barnen. Det blir säkert nån glass nånstans oxå. Det ryktas om Stockholms Glasshus mmmmmm...


Jag vecka 23, 22+0.
Dags att rengöra spegeln igen.. Eller sluta ta bloggbilder i spegeln kanske...

Hörs!
Fiffi.

Bola - Gravidsmycke

Graviditetspinglan är ett vackert gravidsmycke. Gravidsmycken avger ett svagt ljud när du rör dig. Gravida kvinnor runt om i världen använder bola enligt tradition eller som ett vackert gravidsmycke.

En bola tillverkas för hand och vi har idag gravidsmycken från Mexico och Bali. Då de tillverkas för hand är varje Bola unik och två bolor kan avvika något i färg och storlek.

Gravidsmycket avger ett svagt ljud och från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet av bolan och blir lugn av det.


Smycket finns i massor av olika designs, detta är bara ett ex.

Vecka 23


Kroppen:

Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet:
Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

24 april 2010

Underbara underbara

God morgon kära vänner!
Allt bra denna soliga lördag?
Med mig är det bra förutom att det drar och gör riktigt ont i magen, vaknade av det faktiskt men det går nog över (förhoppningsvis) om en stund.
Idag är det städning som står på schemat sen hoppas jag på att få träffa min kära vän, Lisa en sväng för en fika eller lunch. Ikväll är det hockey och det tänker syrranbyrran och jag se hemma hos mig, galet spännande just nu!! Hejja Djurgården!!

På väg hem från syrran igår så stannade jag i Liljeholmen för att handla lite mat och kunde inte låta bli att gå in på Lindex en sväng, de har ju så fina barnkläder numera! Fick med mig 2 bodys och ett par velourbyxor (man betalar 3 för 2). Supersött!
Åh din lilla underbara underbara, jag längtar efter dig! <3



Kram ni fina!
Fiffi.

23 april 2010

Promenad och fika med syrran

Nu skall jag ge mig ut i solen på en promenad med syrranbyrran och efter det blir det nog lite fika hemma hos henne, mys!
Ikväll tänker jag bara ligga på soffan nedbäddad i duntäcket och zappa på tv´n så hörs vi inte mer senare så hörs vi imorgon.
Hoppas ni får en superfin fredag!
Kram, Fiffi.

Härliga sol

Välkommen tillbaka du härliga sol!
Visserligen är det inte så varmt men på bättringsvägen ;O)
Nej men seriöst så får våren ta och bättra på sig! Det är ju redan den 23/4 idag och igår var rena rama novembervädret. Inget mer av det nu på ett bra tag tack. Återkom i oktober eller nåt!

Vad har ni för planer för helgen då? Hjärtat och Liam är som sagt på Gotland till på söndag så jag planerar att bara ta det lugnt. Jo, en sväng till stan för att köpa stödstrumpor är ett MÅSTE annars så tänker jag ta dagen som den kommer. Ja lite så.

Hoppas fredagen startat bra kära vänner!
Kärlek, Fiffi.


Himlen som den ser ut just nu hos mig.

22 april 2010

Linda!

duojagovibloggen, maila mig dina inloggningsuppgifter!! Kommer ju inte in på din blogg annars! Min mail: Sophii@msn.com

Svullna fingrar?

Än så länge kan jag lirka av ringen men den sitter tightare än nånsin.
Har ni kvar era ringar eller har era fingrar svullnat så pass mkt att ringen numer hänger i en kedja runt halsen?

Graviditeteskrämpor

Jag har mått oförskämt bra under min graviditet hittills trots att jag har haft alla gravidsymptomer man kan ha, ja så gott som i alla fall för jag har varken kräkts eller mått speciellt illa. Tack och lov! De enda gångerna jag har mått illa är då det gått för lång tid mellan måltiderna. Jo jag kan va en slarver med maten, hoppa över en lunch och så.
Molvärkar (mensvärksliknande värkar) har jag haft sedan i början av graviditeten, vissa dagar rejäla men det brukar gå över med en alvedon. Alvedon tar jag endast om jag har riktigt ont aldrig annars!
Vad mer då, jo i början var jag enormt gasig i magen men det har avtagit tack och lov haha.. Dålig hy har jag aldrig haft några problem med men så fort jag plussade i stort sett så har jag sett ut som en 13-åring, inte i ansiktet utan på axlar och rygg. BLÄ!!! Det har tack och lov också avtagit. Snacka om hormonförändringar!!
Trött var jag fram till vecka 12 ungefär men efter det så släppte det lite grann, nu from vecka 20 så äter jag extra järn och jag vet inte om det gör att jag känner mig så där jättepigg men jag däckar i alla fall inte kl 20 varje kväll som tidigare. Men visst är man tröttare nu än innan graviditeten, jo så är det ju.
Yrseln har släppt men långt ifrån andfåddheten! Jag känner mig som en gammal get på opium vissa dagar som släpar och drar sig fram. Att gå i trappor skall vi inte prata om, benen känns som stockar och det känns som att andas genom ett sugrör nästan. Bättre lär det ju inte bli. Hua..
Rejäla flytningar har jag haft sen day one och det lär väl säkert fortsätta så under resten av graviditeten. Ömmande bröst likaså, bröstvårtorna är A BIG NO NOOOOOO!!! Min kille får röra själva bröstet men ABSOLUT INTE bröstvårtorna. De är så ömma att jag själv knappt kan nudda vid dem. Det lär ju inte bli bättre det heller. Suck.
Sexlivet är väl inte som det var innan heller, det vore att ljuga. Nej jag är inte speciellt sugen helt enkelt. Jag har dock inte tappat lusten helt som tur är men det är klart att killen märker skillnad. Jag är gravid helt enkelt så det får han ta!

På sista tiden har jag fått krypningar och stickningar i benen och att sitta eller ligga still i soffan är nästintill omöjligt på kvällarna. Restlesslegs har jag hört att det heter. Det gör inte men det är sjukt obehagligt och smärtsamt ändå på nåt konstigt sätt.
Sen är det ju det här med min mage som jag var inne på gynakuten för, jag har inte den smärta jag kände den natten då jag sen åkte in men jag är öm och böjer jag mig tex framåt så gör det jätteont och det känner jag av mer och mer tyvärr. Det är ligamenten som spökar och där vid blygdbenet det gör ont och detta är så gott som varje dag nu.
Ryggen har jag ju att dras med men det är ju från början inte pga graviditeten utan ryggen som inte återhämtat sig 100% efter operationen i höstas.
Annars mår jag bra! Haha... Jo men visst är det så att man har krämpor, vissa jättejobbiga och vissa mindre jobbiga men det är ju för det lilla livet i magen som gör att man orkar! Eller hur!!

21 april 2010

Pannkaksonsdag

Eftersom hjärtat och Liam åker till Gotland imorgon då det är torsdag och våra pannkisdagar så fick det bli pannkisar idag istället helt enkelt. Gott!!

Fikat/lunchen idag var supertrevlig, vi satt i ett par timmar och snicksnackade och efter det strosade jag omkring i Globen lite. Var en sväng förbi H&M för att utnyttja mitt tillgodokvitto på 300kr och där sprang jag in i en av tjejerna från fikat/lunchen och eftersom vi inte hade mkt att göra bestämde vi oss för att ta en fika till. Trevligt!
Det är så skönt att prata av sig med andra gravida om krämpor, oro, glädje, bebissaker mm mm..
Hoppas vi kan styra upp nåt igen tjejer!

Nu skall jag sträcka ut benen på soffan, har såna krypningar och stickningar i benen på kvällen.
Idag är det final numero 4, HEJJA DIF!!!

Kramis, Fiffi.

Fikaträff med ett gäng gravida!

Om ett litet tag skall jag bege mig mot Globen där den 1:a fikaträffen blir av (ett gäng gravida från min tråd på Familjeliv), skall bli superkul! Vi blir en blandad kompott, olika bakgrunder, åldrar etc men vi är ungefär i samma vecka.

Nu snöar det ser jag.. Jahapp.... Skall det aldrig bli riktig vår???? Det har ju inte ens börjat knoppa, bara kala träd och brungråa gräsmattor.. Det känns som att det kommer att bli en kort sommar, eller nej.. Det kommer att vara en längre sommar bara därför! Det bestämmer jag nu! ;O)

Nej dags att bege sig. Ha en fin onsdag!
Kram så länge, Fiffi.

20 april 2010

Sug

Det är inte riktigt dags för lunch än men jag fick ett sånt sug efter fil med flingor, blandade både Special K med jordgubbar och Start naturell.
Jag har sug efter saker hela tiden nu känns det som, så var det inte alls tidigare.




Inte bara jag som tycker om fil.

I alla fall ett tag till...

Jag som hade tänkt att ge mig ut på en prommis i solen får nog tänka om för nu mulnar det på. Jag kan ju i och för sig ta en prommis även fast det är mulet men det är långt ifrån lika mysigt.
Jag kanske skall fortsätta att fixa klart här hemma, eller lägga in tvätten, eller dammsuga och moppa köksgolvet... Men just nu orkar jag inte mer än att ligga här på soffan. Ja så får det bli, i alla fall ett tag till.

Igår var vi på Babyland och lämnade in barnvagnen på reparation, deras meckkillar skall höra av sig idag och säga vad de kan göra och vad kalaset kommer att gå på. Killen där igår trodde inte att det skulle bli dyrt men han kunde inte garantera något.
Egentligen vill jag bara skicka vagnfan åt h-e men vi har inte så mkt val eftersom de som sålt oss vagnen vägrar vara tillmötesgående, nej de tillåter oss varken att returnera barnvagnen eller stå för reparationskostnaderna. Suck.
Aldrig mer tänker jag köpa något från Blocket (dyrare) utan att ha tittat på det först!!
Men barnvagnen är fin det är den, hoppas den är bra nu oxå!



Crescent M300.

Hörs lite senare kära vänner, nu skall jag dega vidare. Ja i alla fall ett tag till.
<3

19 april 2010

Sparkar

Hej solen!
Hoppas att ni har haft en fin helg!
Vår helg har varit lugn och skön, dessvärre fick vi inte upp hatthyllan och det andra som vi planerade för borren verkar inte vilja släppa taget om själva skruven (eller vad det nu kallas.

Lillkillen i magen har börjat sparka nu, inte bara buffar som tidigare utan riktiga kickar! Hjärtat mitt har tyvärr bara sett en endaste gång hur det rör sig i magen och han har heller inte fått känna då bebben sätter igång för varje gång man sätter handen där så slutar han att röra på sig. Lillskiten hihi... Inatt vaknade jag flera ggr av att lillkillen sparkade och hade sig, känns lite halv obekvämt imellan åt men men bara lillen mår bra så!

Nu blir det en lite lättare lunch och efter det en prommis i solen med syrranbyrran.

Hoppas att veckan startat bra!
Kram, Fiffi.

18 april 2010

Myssöndag

Vilken myssöndag det har varit! Jag och älsklingen har legat i soffan och tittat på tv och sen på eftermiddagen så tog vi en långprommis in till stan i det underbara vårvädret. Inne i stan blev det yogurtglass mmmmmmmm...
Nu skall vi sätta oss ner och äta kycklinggryta med ris och efter det blir det nån film antar jag, filmälskare som vi är!
Hoppas att ni har haft en superfin söndag och helg. Imorgon är det ny vecka igen!
Kram på er, Fiffi.



Vecka 22


Kroppen:


I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.


Barnet:

Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.



17 april 2010

Fult ärr

Hallå i stugan!

Idag har vi en städ och tvättdag, fast just nu är hjärtat nere och gymmar och jag har fastnat framför hockeyn (HV-DIF). Hjärtat sa att jag skulle vara klar för att åka och handla när han är tillbaka vid 17:00 så det är nog dags att masa sig ner i badet nu. KOM IGEN DJURGÅRDEN!!!

Eftersom jag har ett mkt fult, tjockt och rött ärr efter ryggoperationen (ja de gick in via buken) i höstas så drar jag mig för att ta bilder på magen framifrån.. Till en början såg ärret ut att bli jättefint, knappt synligt alls men sen blev det fult över en dag. I alla fall..
Idag struntar jag i att magen ser lite läskig ut och bjuder på en bild på magen 20+6. Herregud jag går in i vecka 22 imorgon!!
Jag skall få ärret justerat av Spine Center men det är ju som sagt ingen idé innan lillkillen är här, dessutom så kanske de rekommenderar att skära i samma ärr (kejsarsnittet) och då är det ju lite värdelöst om jag gått och fixat till det innan.





Nej badet kallar, och kallnar...
Kram på er så länge, Fiffiluren.

16 april 2010

Barnvagnsköp

Idag har hjärtat varit ledig så vi har varit ute hela dagen på diverse äventyr, bland annat så började vi dagen med att hämta ut en barnvagn vi köpt på Blocket. Spännande värre! ;O)
Barnvagnen vi valde är en Crescent M300 och den verkar jättebra på alla sätt och vis men dessvärre så märkte vi att ena hjulet vinglar så pass mycket att det ser ut som att det är på väg att åka av. Liggdelen är så svajjigt oxå att jag knappt skulle våga ha lillkillen i den, jag menar vad skulle hända om jag sitter på en buss som bromsar tvärt etc!?? Personerna som vi köpte barnvagnen av verkar vara trevliga och tillmötesgående så jag hoppas verkligen att detta löser sig på ett eller annat sätt för barnvagnen är idag inte användbar.

Annars var vi och shoppade lite i Upplands Väsby, i en butik som har en massa fina märkeskläder och älsklingen köpte en superfin Dieseljacka och ett par tishor. Ja just, han köpte en superfin svart läderjacka till mig med!! :O) Snäll är han min nyponros!
Och apråpå kläder, jeansen jag fick byta igår till stl 42 istället för stl 40 blev det si så där med.. Det ena paret är liiiiiite för stora (men de blir nog bra senare i graviditeten) medans det andra paret var för små och för korta! Skumt det där. Jaja, jag lämnade tillbaka till för små paret i alla fall. Får ge mig ut och leta nytt par i helgen.

Nu skall jag börja fixa maten, sen blir det "Hurt locker" i soffan.
Hoppas ni mår bra och att ni får en fin fredagskväll!
Kram från mig och lillkillen som buffar och buffar i magen.

15 april 2010

Överraskning

Idag kom älsklingen med en överraskning: Vi skall ut och äta på "La Famiglia" och efter det se "Clash of the titans"!
Eftersom jag ändå inte fått tag i biljetter till den 1:a SM-finalen (DIF-HV) till mig och syrrorna så spelar det inte sån stor roll att jag missar den på tv... bara lite hihi ;O)
Nej men det skall bli supermys! Det var ett tag sen jag och hjärtat hittade på nåt faktiskt.
Nu måste jag fortsätta göra mig klar, tänkte locka håret egentligen men det hinner jag inte men det får bli utsläpppt i alla fall.



Insåg nyss då jag tittade mig i spegeln att jag blivit riktigt stor nu! Ja för mig alltså.. Det är både underbart men lite läskigt på en och samma gång. Jag försöker dock att bara tänka att det är ett fantastiskt liv jag bär på och att jag inte kommer att vara så här stor någon längre tid. Peppar peppar.. Större lär jag ju bli innan detta är "över" dessutom. Jo större har jag blivit, kunde som sagt ha H&M´s mammajeans i stl 38 tidigare men de jag köpte i stl 40 igår var för små så jag fick åka in och byta till stl 42 idag. Hjälp...

Ha en fortsatt fin torsdag kära vänner!
Kram, Fiffi.

Ge järnet!

När jag var hos min barnmorska på inskrivningen i vecka 12 så sa hon att jag kunde börja äta järntabletter då jag passerat halvtid ungefär. Vilket jag nu oxå har gjort!
Niferex har jag ätit sedan i förra veckan och än så länge varken magont (ja i alla fall inte på det sättet) eller några förstoppningar.
Äter ni extra järn?

14 april 2010

Mammajeans på REA

Jag köpte ju ett par av H&M´s mammajeans för ett någon månad sedan som jag älskar, idag var jag förbi H&M på Hamngatan och till min lycka så är samtliga mammajeans på REA from idag! Istället för 499kr så kostar de numera billiga 200kr! Hur bra är inte det då!!
Jag som är i sånt stort behov av mammakläder, ja jeans allra mest faktiskt!
Eftersom jag hade ett presentkort kvar så inskaffade jag 2 par. Jag har inte provat dem än, jeansen är supersnygga och bekväma men frågan är om de inte blir aningen för små. Hmmm...
När jag var i vecka 10 så provade jag mammajeans i stl 38 som jag fortfarande kunde ha då men ett par veckor senare så fick det bli stl 40 eftersom jag gått upp en del och dessutom fått så svullna ben och vader. Jag tog stl 40 idag oxå men kanske behöver jag stl 42.. Låter ju hemskt haha men tyvärr så kommer jag ju att lägga på mig rätt många (inte alltför många hoppas jag!) kg´s till innan lillkillen är här.
Hur som helst.. Jag kan VERKLIGEN rekommendera H&M´s mammajeans så passa på och köp!



Jag frågade om det bara var REA på Hamngatan men det skall vara REA på samtliga H&M. Bra va!

13 april 2010

Babyadidas

Åh vilken underbar dag det har varit! Efter lunchen och letandet efter mammakläder så åkte jag hem en snabbis innan jag och hjärtat stack ut i solen med glass från Stockholms Glasshus. Mums! Sen blev det en sväng till Söder där vi hittade de SÖTASTE babyadidas gympadojjorna. Man bara döööööööör!!

'

Lillkillen min kommer inte kunna ha dessa förrän han är några månader men vi kunde bara inte låta bli.
Apråpå skor så måste jag köpa nya till mig själv, ett par ballerinas och nåt par sandaler. Idag gick jag i mina stövletter (ca 9cm klack) och det var ingen höjdare för varken rygg eller ben.
Nej nu skall jag fortsätta se "The good wife" på TV4.
Sussa gott när det är dags kära vänner!
Fiffiluren.

Lunch i stan och leta mammakläder

Usch, jag har nästan inget att ha på mig nu. Jag har mina H&M mammajeans som jag älskar men tightsen jag kunnat ha fram till nu funkar inte längre, dessutom så trodde jag att vissa tunikor och skjortor (icke mammakläder) skulle funka fortfarande men det gör de inte dessvärre. Brösten är för stora och magen får inte riktigt plats, eller så ser det bara konstigt ut.
Man behöver ju faktiskt inte köpa helt nya mammaplagg utan leta på Blocket, Tradera etc men jag tycker inte att jag hittat tillräckligt fina saker helt enkelt. Jag kollar runt på Ebay mkt med eftersom utbudet är så stort men inget som fallit mig i smaken där heller.
Kappahl har ingen mammalinje vad jag vet men de har ju en "XLNT"serie (större storlekar) och de plaggen kanske både tuttar och mage får plats i!











Först blir det en lunch med kära Bettan sen blir det att leta mammakläder.
Kram så länge, Fiffi.

12 april 2010

På kalas!

Då skall jag förbi stan en snabbis sen på kalas hos bästa Trille!
Här är jag i vecka 21, kroppen ändras dag för dag.



Tuff vecka!

Hallå i stugan!
Allt bra med er denna soliga måndag? Med mig är det bra, men jag har fortfarande ont i magen om natten. Inatt var det REJÄLA mensvärksliknande värkar och det går liksom absolut inte att ligga på höger sida där smärtan är som allra värst.
På dagen är smärtan som bortblåst och kvar är bara små små molvärkar. Varför kommer det bara på natten??? Förstå mig rätt nu, det är inte så att jag vill ha så ont hela dagen men det är så lustigt att det bara kommer om natten. Förstoppad är jag inte, inte heller svider det då jag kissar etc utan det är bara ren jävla smärta i äggstocksregionen.
Igår kände jag sparkar för första gången, inte bara små puffar som jag känner så gott som hela tiden men ett par rejäla sparkar och då jag låg och tittade på tv så drog jag upp tröjan för att se om det syntes utanpå magen vilket det gjorde!! :O)
Nu puffas det på för fulla muggar igen.

Då har älsklingen haft sin barnvecka (de har måndag till måndag) och den har varit allt annat än bra. Det har varit en mkt tuff vecka faktiskt!
Superledsamt, ja allra mest för hjärtat mitt så klart. Liam lyssnar inte alls, han är trotsig, uppstudsig och spelar dum. Med spela dum menar jag att han tex frågar vad gör ni då han ser klart och tydligt att vi städar, när vi säger vi städar så frågar han varför... Så liksom. Eller vem är du till sin pappa, varför etc etc.. Han ställer inte frågor som barn kan göra av ren nyfikenhet utan han spelar dum helt enkelt. Säger jag tex att jag tittar på tv, eller jag läser en bok så säger han nej det gör du inte alls bla bla bla.. Sen är allt bajs, äckligt mm.
Han visar ingen respekt här hemma eller någon annanstans för den delen och det spelar ingen roll vad vi säger, han gör tvärtom exakt hela tiden.
Detta pågår hela dagen, även under natten då han vaknar.. Inatt trodde jag att älsklingen skulle få ett psykbryt, ja jag med. Detta är så enormt frustrerande.
En fas eller inte så har det pågått sen jag kom in i deras liv i stort sett och jag känner en oro inför när bebben kommer. Jag tror att Liam kan komma att bli en superfin storebror men som det är just nu så är situationen ohållbar. Jag är orolig. Jag är ledsen för hjärtat mitt med som kämpar på så gott han kan. Jag kämpar oxå på så gott jag kan men jag har ju inte samma känslor eller energi för Liam som hjärtat har. Med lite hjälp så tror jag att det kommer att bli bättre!

Nej nu skall jag fixa lite lunch sen hoppa in i duschen, idag fyller bästa Tristan hela 7 år och hela familjen skall dit på kalas. En sväng till stan blir det innan dess för att leta present.
GRATTIS FINASTE TRISTAN PÅ DIN STORA DAG!!! <3

Jag hoppas ni fått en fin start på veckan kära vänner!
Fiffi.

11 april 2010

Vecka 21


Kroppen:

Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret:
Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

10 april 2010

Ont inatt igen!

Vaknade inatt igen och hade APONT! Men det känns inte alls som det är själva magen-tarmen, det sitter mer neråt äggstockarna, ja den regionen.
Det gjorde inte lika ont inatt som igår natt men RUSKIGT JÄVLA ONT. Jag låg vaken ett bra tag och stönade och stånkade och hade mig, tog en Alvedon som hjälpte liiiiiiiite liiiiiite grann.. Fattar inte vad det är! Hela magen är öm känner jag (då jag har ont och känner efter) men det är just på höger sida där nere vid äggstockarna som det utstrålar smärta.
Vad fan kan det vara??? Tarmen känns ju mer som att det borde vara den övre delen av magen, eller i alla fall inte så pass långt ner som där jag har smärta i alla fall.. Hade det varit en cysta etc så hade det väl synts på mitt rul i onsdags!? Blindtarmen är nog aniiiiingen högre upp än där jag har ont (försöker verkligen känna efter EXAKT var jag har ont då jag får så pass ont). Det är så skumt att jag bara har smärta på en sida, lr det ömmar ju i hela magen men smärtan sitter bara på höger sida.
Och som nu på morgonen då är smärtan som bortblåst, endast små små molvärkar. Skumt!
Jag skall maila min barnmorska tänkte jag och förklara och sen ringa henne på måndag. Det var ju inget med bebben (peppar peppar), sänkan tog de ju och det såg bra ut och även mitt kissprov.. Undrar verkligen var det är som spökar!!

Idag blir det en massa fix med lägenheten och sen tänkte jag bara försöka att vila då hjärtat och Liam är iväg.

Hoppas ni mår bra och att ni får en fin lördag!
Kram, Fiffi.

9 april 2010

Ingen fara..

...med varken mig eller bebben! Skönt! Jag fick lämna kissprov och sen tog de sänkan och allt såg ut som det skall. Jag fick se bebben i typ 3 sek igen då tjejen gjorde ultraljud och hans hjärta slog så fint och han rörde på sig som han brukar. Allt som det skall alltså. De tror att jag haft tarmkolik eller liknande för sammandragningar kommer i hela magen och inte bara på en sida sa dom. Hoppas verkligen att smärtan inte upprepar sig!!
Nu skall jag slänga benen på soffan, har ju inte blivit så mkt med det idag som jag först hade tänkt men bättre att ta det säkra före det osäkra som sagt.
Hoppas att ni får en superfin kväll kära vänner! Här hemma blir det tacos och invigning av vårt nya badrum (hantverkarna fixar det sista nu). Jippie!!!
<3

Till gynakuten

Jag fick inte tag i just min barnmorska men en annan barnmorska nere på Mödravårdscentralen och hon skrev ned allt jag nämnde i min journal och sa att det säkert inte har något med min graviditet att göra men hon ville ändå att jag skall åka in akut. Det kan vara blintarmen, urinvägsinfektion lr bara tarmkolik lr vad hon sa som är vanligt under själva graviditeten.. Jag har ju inte mer ont än vanligt just nu men hon sa att ligger man ihopkurad av smärta och gråter så är det lika bra att kolla upp även om jag inte har så pass ont just nu. Smärta kan ju som sagt komma och gå och även om jag känner mig ok för tillfället så vill jag varken äventyra min bebis eller min kropp.
Det är säkert ingen fara men håll tummarna ändå!
Kram, Fiffi.


19+5 (vecka 20).